Degustačný večer

7 - CHODOVÉ MENU

25.4.2020 o 18:00 hod.

Cactus Restaurant & Grill v spolupráci so šéfkuchárom Lukášom Cirjakom a sponzormi Félix Wines a spoločnosťou Metro Vás pozývajú na 7. CHODOVÝ DEGUSTAČNÝ VEČER.

 

 

KTO VÁM BUDE VARIŤ?

Šéfkuchár rakúskej reštaurácie Johann - das steirische Restaurant, LUKÁŠ CIRJAK a jeho tím. Reštaurácia pod jeho vedením získala významné ocenenie druhého najuznávanejšieho medzinárodného gastronomického bedekra - GAULT & MILLAU 14,5/20.

 

BUDE TO LEN O JEDLE?

7 chodové menu bude doplnené o vína spoločnosti ELESKO WINE PARK z Modry. O hudobnú stránku sa postará klavirista ŠIMON BOGUSKÝ.

 

A ČO CENA?

Aj vďaka sponzorom 35,00 € / OSOBA. Vstupenky v predaji v reštaurácií. Bližšie info: 0904 844 443.

 

ČO JE OCENENIE GAULT & MILLAU?

Gault & Millau je francúzsky medzinárodný gastronomický bedeker, založený v roku 1965 dvoma reštauračnými kritikmi, Henri Gault a Christian Millau. Gault & Millau hodnotí reštaurácie na stupnici bodov 1 až 20, pričom 20 je najvyššie. Body sa prideľujú na základe kvality jedla. Podľa získaných bodov sa reštauráciam prideľujú ´´kuchárske čapice´´. Lukáš so svojím týmom získal 14,5 boda, tj. 2 ´´kuchárske čapice´´. 

 

 

 

PREDSTAVENIE LUKÁŠA CIRJAKA A JEHO TÝMU

 

 

ŠÉFKUCHÁR LUKÁŠ CIRJAK


Predstavujeme Vám hlavného aktéra celej akcie, ktorý pre Vás vytvoril 7. chodové menu a bude pomáhať pri príprave všetkých jedál.

Jeho meno je Lukáš Cirjak, rodený Bardejovčan, vyštudovaný v odbore. Po ukončení štúdia odišiel do zahraničia. Pracoval v rôznych reštauráciách vo viacerých krajinách Európy. Posledných 6 rokov pôsobí ako šéfkuchár v rakúskom Schladmingu kde vedie kuchyňu 4* hotela a reštaurácie Johann ocenenou GAULT & MILLAU (14.5bodov), ktorá ma 2 HAUBEN. Lukáš je známy svojou kreativitou, ktorú Vám predvedie aj v našom degustačnom menu.

S celým tímom sa tešia na vašu návštevu. smileywink

 

 

UKÁŽKA LUKAŠOVÝCH JEDÁL:

 

 

 

 

 

DÁVID CIRJAK

Predstavujeme Vám 1. kuchára, ktorý Vám pripraví 5. a 7. chod degustačného menu:

 

5. chod - Šampanské Granite s malinovou espumou podávané v ľadovom pohári

7. chod - 14,5 Gault millau (Broskyňa, marhuľa, kyslé mlieko, tvaroh).

 

Momentálne pôsobí v reštaurácií Johann - das steirische Restaurant – pozícia Patisserie.

Dávid študoval na Hotelovej akadémii Jána Andraščíka v Bardejove. Vo svojich 20 rokov po skončení štúdia sa vybral do zahraničia, aby nazbieral skúsenosti.

V Nemecku pracoval 3 mesiace a následne sa vybral do Rakúskeho mestečka Schlaming, kde pracuje už 3. rok v uznávanej reštaurácií Johann - das steirische Restaurant, ktorá tento rok získala 14,5 bodov – 2 hauben Gault & Millau ocenenie pod šéfkuchárom Lukášom Cirjakom, kde začínal ako raňajkový kuchár. Následne postúpil na studenú kuchyňu a tak na dezerty ako Patisserie, ktorému sa venuje od leta 2018. Je stále mladý a učí sa nové veci, stále spoznáva a skúša nové potraviny. David pripravuje dezerty len z domáco vyrobených a regionálnych produktov. Všetko pripravuje dôkladne a dáva si záležať, aby všetkým, ktorí prídu ochutnať dezerty chutilo. Má rád tímovú prácu.

 

 

FRANTIŠEK BAYER

Predstavujeme Vám 2. kuchára, ktorý Vám pripraví 3. a 4. chod degustačného menu:

 

3. chod - Krémová polievka z Hokkaido tekvice, s kokosovým mliekom, tekvicovým olejom a praženými tekvicovými semiačkami

4. chod - Vyprážané špaldové pirohy, sous-vide hruška so zázvorom, cviklou, dehydrovaný waldorf šalát a tymianový krém

 

Momentálne pôsobí v reštaurácií Johann - das steirische Restaurant – pozícia Entremetier.

František vyštudoval Hotelovú akadémiu v Bratislave. Po ukončení štúdia v roku 2016 sa rozhodol ostať v Bratislave. V roku 2017 sa zamestnal v reštaurácií Zylinder a Carnevalle. V roku 2018 okúsil chuť talianskej kuchyne a zavítal do reštaurácie Kubu, kde pracoval takmer rok. Následne sa rozhodol, že opustí Slovensko a vyskúša zahraničie. Začiatkom decembra 2018 prišiel do reštaurácie Johann – das steirische Restaurant, ktorá je pod vedením šéfkuchára Lukáša Cirjaka, ktorý získal so svojim tímom tento rok 14,5 bodov – 2 hauben Gault & Millau ocenenie. František si chcel priniesť zo zahraničia hlavne skúsenosti a naučiť sa niečo nové, čo sa mu zatiaľ darí. Je veľmi tímový a veľmi rád pomôže. Nebojí sa experimentovať s novými potravinami a rád skúša nové veci.

 

 

MARTIN BERNÍK

Predstavujeme Vám 3. kuchára, ktorý Vám pripraví 2. a 6. chod degustačného menu:

 

2. chod - Hovädzí tatarák z Black Angus sviečkovice, želé z kyslej smotany a šalotky, humus s koriandrom a opraženým bielym sezamom, nakladané šampiňóny, konfitovaný petržlenový koreň a pena zo zaúdeného cheddaru

6. chod - Pomaly dusené hovädzie líčka, mrkvovo-pórové ragú, krupicové knedličky obalené v bylinkovom prachu, divoká brokolica, 24 hodín sušené cherry paradajky a zemiakové chipsy z fialových zemiakov

 

Momentálne pôsobí v reštaurácií Johann - das steirische Restaurant – pozícia Entremetier.

Martin študoval strednú odbornú školu v Bratislave skončil odbor Kuchár vareniu sa venuje už od svojich 15 rokov pôsobil dlhu dobu v Bratislave v prestížnych reštauráciách varil ázijskú kuchyňu brazílsku, taliansku a teraz varí zážitkovú kuchyňu v Rakúsku v reštaurácii Das Johan Steirische. Každý deň sleduje nové trendy, zúčastnil sa veľa kuchárskych meetingov po Európe, hovorí že vždy každému, čo navaril veľmi chutilo. Príďte ochutnajte, posúďte sami. Varenie je jeho hoby, nevie si predstaviť život bez varenia. Teší sa na vás. 

7 - CHODOVÉ MENU