Napísali o nás

POĽSKO - SLOVENSKÉ NOVINY

28.09.2017

Poľsko - slovenské noviny Bardejovský Reportér a Dobry Tygodnik Sadecky dňa 28.9.2017 vydali svoje druhé dvojjazyčné vydanie, v ktorom písali aj o našich prevádzkach. 

 

 

V Cactuse zažijete prvotriedny kulinársky zážitok i teplo domova.

 

Pichľavý názov láka očarujúcou atmosférou. Tri prevádzky a pritom každá je jedinečná. Chcú aby tu ľudia prišli bez očakávaní, ale zo zvedavosti.

 

Reštaurácia Cactus Restaurant & Grill v Bardejove láka svojou neopakovateľnou atmosférou už niekoľko rokov. Interiér je zariadený v anglickom štýle, ozdobený francúzskym vidiekom, ale nájdete tam aj prvky historického Bardejova. Kombinácia prírodných materiálov a tlmeného svetla zaručí pocit domoviny. O skvelom kulinárskom zážitku svedčia stovky pozitívnych recenzií na rôznych sociálnych sieťach. Získali tretie miesto v hodnotení najlepších reštaurácii v prešovskej lokalite. Stále majú chuť niečo inovovať a zlepšovať.
 
Fungujú ako rodina
 
Cactus je prevádzka, ktorá funguje na rodinnej báze. Vládne tam priateľská a pokojná atmosféra. Chcú aby tu zákazník zažil pocit domova a cítil sa príjemne. Personál vás obslúži s úsmevom. Šikovný kuchár vám pripraví lahodné jedlo. Priestor má všetko čo úspešná prevádzka má mať. Bonusom je záhrada s príjemným prostredím pri jazierku. O všetkom čo ponúkajú sme sa porozprávali s Erikom Richvalským. Nemajú radi takzvanú hierarchiu titulov. Jednoducho sa všetci starajú o prevádzku ako jedna rodina. Najväčšie zadosťučinenie je spokojný zákazník.„Viac-menej naším cieľom je vzbudiť v ľuďoch, ktorí tu pracujú potrebu navzájom si pomáhať. Každý tu samozrejme máme svoju pozíciu, ale o prevádzku sa všetci staráme spoločne. Sme tu všetci na jednej lodi, ktorá pláva tým istým smerom,“ hovorí Erik Richvalský a
dodáva „Keď vám zákazník úprimne poďakuje a odchádza s peknými zážitkami. Vráti sa so svojou rodinou, alebo kamarátmi. Toto je tá najlepšia reklama, ktorú si môže prevádzka urobiť.“
 
Podpora komunity
 
Zásobujú sa od lokálnych zdrojov a varia výlučne z čerstvých surovín. „Mámesvojich stálych dodávateľov. Kontakty, s ktorými obchodujeme už viacero rokov. Síce výber je oproti zahraničiu limitovaný, ale aj tak preferujeme podporu miestnej komunity a lokálnych dodávateľov,“ povedal Richvalský. K chutnému jedlu podávajú kvalitné víno. Vínna karta ponúka široký výber domácich i zahraničných odrôd. „Zásobujeme sa dobrým vínom z celého sveta, ale podporujeme aj slovenských výrobcov. Kartu sa snažíme podľa potreby obmieňať. Máme aj klientov, ktorí k nám chodia vyslovene za určitým vínom, lebo ho nikde inde v meste nenájdu. Je tu vyhradený sortiment,“ dodal Erik Richvalský.
 
À la carte aj obedové menu

Jedálny lístok je zostavený dômyselne, tak aby vyhovel každému. Na výber sú rôzne zahraničné špeciality, ale aj tradičné slovenské jedlá. Šéfkuchári sa postarajú o skvelý kulinársky zážitok. „À la carte sa snažíme obmieňať minimálne dvakrát ročne. Ponúkame tu aj obedové menu, ktoré zostavujeme na týždeň. Denne pripravíme jednu polievku
a zákazník ma na výber z piatich jedál. Od pondelka do piatka sú na obedovom menu tie isté jedlá, ktoré sa však každý deň čerstvo pripravujú,“ opisuje Richvalský. Vo výbere jedál sú kreatívni a stále vymýšľajú niečo nové. Najnovšie obohatili svoju ponuku aj o raňajky.
 
Priestor pre vašu príležitosť

Okrem gastronomického zážitku, kvalitného vína a dobrej kávičky sa príjemný priestor dá využiť aj na rôzne oslavy. Organizujú sa tu jubileá, promócie, firemné oslavy, ale aj svadby. Hostia majú k dispozícii zimnú i letnú záhradu. Okrem rôznorodých osláv sa tu mimo hlavnej sezóny organizujú aj riadené degustácie vína. „Svadby tu prebiehajú v inom štýle ako tie klasické slovenské. Majú trošku západný šmrnc. Celý obrad prebieha tiež tu na našej záhrade. Kapacita je do 50 ľudí. Po obrade je zvyčajne troj až štvorchodové menu. Večera je formou rautu s teplým bufetom. Zábava pokračuje zvyčajne do desiatej večer. Ceny stanovujeme individuálne. Každý má iné predstavy a požiadavky. Podľa toho sa odvíja cena, ktorá je stanovená na mieru,“ oznamuje Erik Richvalský.
 
Štýlová chata Rege

Cactus Rege Après & Ski Bar v malebnom údolí Regetovka pôsobí tradičným dojmom. Je postavená v chatárskej oblasti a slúži pre turistov aj miestnych. Drevená chata s veľkou terasou poskytuje pokojný a dokonalý relax v horskom prostredí. Obklopená čistou prírodou stvorená na pokoj, oddych a odbremenenie sa od hluku mesta. V hlavnej chate sú v ponuke dva apartmány, jedna štvorlôžková a dve trojlôžkové turistické izby. K dispozícii je aj samostatná chata Snežienka s kapacitou desať ľudí. Ľudia tam chodia za letnou i zimnou turistikou, po ktorej dobre padne relax vo fínskej saune. „ Ubytovaním hosťom poskytujeme raňajky, obed a večeru. Kuchyňa je otvorená aj pre verejnosť. Máme skupiny turistov, ktorý sa každoročne v rovnakom období vracajú späť. Tiež sa tam konajú rôzne oslavy a spoločenské udalosti. Dokonca sme tu mali aj malé svadby. Sme však limitovaný na počet ľudí a zmestí sa tu tridsať. Ale určite platí, že dobrých ľudí sa všade veľa zmestí,“ hovorí Richvalský a dodáva „Zariadenie ako Regetovka má ľudíspájať, aby spolu komunikovali a trávili čas. Zabudnú na technológiu a radšej si prečítajú dobrú knihu.“
 
Pod jednou strechou
 
Cactus Bar & Wellness sa nesie v štýle anglického pubu. Štýlovosť, relax a zábava pod jednou strechou. Vychutnávanie si kvalitnej whiskey pri pozeraní športového prenosu. Typické anglické. Alebo zrelaxovať v malom wellness kde nájdete fínsku saunu, infra saunu, solárium a k dispozícii je aj masér. Dá sa tam zacvičiť vo fitku, alebo využiť služby kaderníka. Je to komplex pod jednou strechou kde si zákazník vždy nájde to svoje.
 
Lucia Koscelníková

 

POĽSKO - SLOVENSKÉ NOVINY